Asadar... se iau cateva mere (eu am luat 8), se spala bine, se rup coditele, se taie un capac si se curata in interior de seminte.
Eu am folosit blenderul si toate cantitatile le-am pus "la ochi". Dupa ce alunele si migdalele sunt maruntite, se amesteca cu 2 galbenusuri si 2 pachetele de zahar vanilat. Daca vreti mai dulce, se mai poate adauga un pachetel de zahar vanilat sau chiar zahar simplu.
Pofta buna! :))
P.S. Am uitat sa spun ca am folosit doar compozitia din castronul de sticla. Cea din castronelul verde a ramas neamestecata cu ou si zahar. Poate o folosim maine poimaine la altceva.
P.P.S... Cat timp s-au preparat merele m-am gandit au asa ca mi-ar fi dor de o salata orientala, si ca n-ar strica sa pun cartofeii la fiert laolalta cu morcoveatza, iar separat niste oua. Zis si facut cu atat mai mult cu cat am primit aprobare de la sefu mancator, care ca sa scape de ajutor a fugit la dat cu porcu :) N-am comentat fuga nastrusnicului, ci pe de o parte m-am bucurat ca nu ma incurca prin bucatarie cu matele de la laptop intinse in calea mea. Dupa ce merele au fost gata si am halit 2 pe nerasuflate, am incercat sa trezesc pe Marinica si sa continuam papica. dar hotomanul se apuca de alintat, ma baga si pe mine in plapuma si da-i cu somn si eu 2 ore. :)))
In sfarsit! Rau n-a prins deloc. Ne-am trezit intr-un final si am continuat prepararea salatei orientale, care s-a transformat in salata boeuf (ca tot aveam cele trebuincioase prin casa), iar finalul cam asta a fost :))
Esti grozava,Mirela!:))Tu si de cand ma chinui sa ma urnesc sa prepar si eu bunaciuni de astea de mere?!Pfuai....si de cate ori zic ca gata,ma apuc de treaba...il aud pe Marius:Daca faci mere coapte,le mananci singura ca eu nu mananc...de parca el ar fi singur pe lume,ete scart!:))
RăspundețiȘtergereNebunie...nebunie...lasa ca tot fac eu...
Mariane....buna salatica,este?!:))
Hai ca va tzocai pe amandoi cu drag!Si spor la bucatareala!:)