vineri, 11 decembrie 2009

Hotzu` si prostu`

Sau... cum ti se spune in fata ca esti furat

Azi a fost zi de revizie si platit facturi (utilitati). Evident o zi de concediu... ca e multe de platit.
Asadar, fac frumos revizia la Grasunica, ma intorc acasa, iau facturile de la INAAP (a se citi INAPT ca sunt niste incompetenti in firma aia), ma inarmez cu rabdare si probe si pornesc in turul orasului sa platesc facturile neachitate.
Tinta numarul unu era INAAP. Problema era si este in continuare prezenta pe factura lunara a unor rubrici "Diferenta ACM " si "Diferenta AR". Rubrica la care de 4 luni incoace troneaza frumos cate 8 mc lunar. Orice om normal la cap tuna si fulgera cand vede asa ceva. Adica cum vine asta diferente de 8mc lunar?
Ei bine am aflat la sediu INAPT ca da, 8mc sunt enorm de multi pt un apartament (DIFERENTE). De unde mama draq apar aceste diferente?? Dupa 2-3 telefoane date cred la misto intre angajatii respectivei firme de "administrare", in care nea omu se interesa care e situatia blocului, mi se da un raspuns. De la vecinii dragalasi care nu isi declara apa consumata si de la pierderile din apartamente. Citez din dicutia cu nea omu' de la INAPT:
"- Doamna, problema multor oameni este apa. Aici se fura. Vecinii nu declara toata apa consumata , iar diferentele din indexul citit de APAVITAL si indecsii declarati de locatari se impart pe scara.
- Adica dumneavoastra imi spuneti ca eu trebuie sa platesc pentru cei care nu isi declara corect consumurile? Eu cu indecsii la zi (ba chiar ati si facturat in plus), eu trebuie sa platesc in fiecare luna apa consumata de vecini? Si nu sunt sume mici? Ci sume de ordinul sutelor de lei?
- uuummm.... urmeaza 3 secunde de pauza... Da doamna. "

In momentul ala am turbat si mi-am dat seama ca tara asta e plina de hoti. De la omul care locuieste dincolo de zidul sufrageriei tale, pana la cei ce ne conduc. Suntem o natie de imputiti, necivilizati, care ne ghidam pe principiul "daca e de muls, de ce sa nu mulgem?"
Adica eu imi rup spinarea la privat sa castig cat mai multi bani ca sa traiesc rezonabil, platesc facturi la timp, sunt corecta, si... imputitura de tzatza Floarea de la 1 consuma si nu plateste? Si ce consuma ea, tot eu platesc?
E ABERANT ce se intampla!!!

Un motiv in plus ca atunci cand s-o putea si o da domnu, sa ne luam casuta noastra, va fi casa pe pamant, sa nu ma fure baba de la trei sau mosneagu de la patru.

Se pare ca nu ne-am nascut in Locul potrivit precum bine spune Guess Who.

Un comentariu:

  1. Mirelusa maichii....tu ai uitat ca traiesti in Romania,asa se pare...:)))))
    Imi pare rau de supararea ta,insa asa este...asa se petrece...
    Ce sa iti mai zic de prietenii nostrii comuni,alde toyxenii,care aveau de plata 100 milioane lei vechi(ai citit bine) la taxe si impozite,pentru greseala de scris a unei oficiante de acolo...eee?!
    Hai ca te pup si te imbratisez si sper sa iti treaca supararea!Sa vezi cum o sa fie la pensie...cand te fura postasul...hehehehehehe...

    RăspundețiȘtergere